Menu

O festivalu

bmm opis3

O FESTIVALU
Osrednja brežiška ulica v dolžino meri nekaj sto metrov. V povprečnem trenutku se na njej nahaja nekaj deset sprehajalcev, voznikov in gostov prikupnih lokalov. Vse dokler vsako leto ne napoči zadnji junijski konec tedna, ko se v starem mestnem jedru zvrsti okoli 25.000 zabave, kulture, športa in odlične kulinarike željnih obiskovalcev. Željnih festivala »Brežice, moje mesto« v organizaciji Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice in Občine Brežice. S številnimi med seboj prepletajočimi se projekti se tako ustvarja izjemna zgodba, ki v svoje vrste vabi obiskovalce iz širne Slovenije in zunaj njenih meja.
Festival »Brežice, moje mesto« je svojo kariero pričel kot skromen ulični festival davnega leta 2004, ZPTM Brežice pa je organizacijo prevzel v letu 2011. Skozi zadnja leta je festival, zahvaljujoč jasni viziji programske ekipe organizatorja in celotne skupnosti, presegel vsa pričakovanja in postal eden izmed največjih in najprepoznavnejših festivalov v regiji in širše.
Zadnji junijski konec tedna je postal čas, ko Brežičani ne odhajajo na morje, po rodu Brežičani pa se z veseljem vračajo domov.


TURIZEM
Ker festival “Brežice, moje mesto” vsako leto medse pritegne vse več in več obiskovalcev izven Posavja, se tudi turistična ponudba izjemno povečanemu povpraševanju primerno odziva. Ena najpomembnejših turistično obarvanih pridobitev festivala je gotovo avtobus, ki iz različnih okoliških destinacij brezplačno pripelje turiste v staro mestno jedro. Prav tako se na enega najbolj prepoznavnih turističnih produktov v tem delu Slovenije v Brežicah že zgodaj pripravljajo različni lokalni turistični ponudniki, ki se izkazujejo tudi s pripravo zanimivih paketov. Brez zadržkov lahko trdimo, da so Brežice vsekakor postale festivalsko mesto, kar dokazuje tudi nadaljevanje pestrega dogajanja v Brežicah skozi celotno poletje.
„S festivalom želimo nedvomno doseči, da tisočera množica, ki Brežice obišče v času festival, naše mesto vzljubi in se vanj tudi vrača.“


VIZIJA FESTIVALA
Festival programsko in produkcijsko sledi ideji, da se v dneh dogajanja mesto Brežice tako domačim obiskovalcem kot tudi turistom intenzivneje izpostavi in predstavi kot urbana sredina. Vizija festivala je doseči prepoznavnost tudi izven regije in preko meja ter ustvarjanje blagovne znamke, ki bo naravno asociirala na mesto Brežice, pospešila njegovo turistično prepoznavnost in znatno povečala obiskanost mesta in okolice tako med samim festivalom kot tudi v preostalem delu leta. Prepričani smo, da lahko  z atraktivnim in skrbno premišljenim glasbenim programom najlažje in najbolj uspešno privabimo v naše mesto veliko število obiskovalcev, le-ti pa ob tem odkrijejo vse lepote in zanimivosti Brežic, kar ustvarja trenutne in dolgoročne turistične doprinose.
V zgodbi festivala »Brežice, moje mesto« želimo vsakoletno pridobiti nova sodelovanja, ohranjati in izboljševati obstoječa, skrbeti za dobro počutje tako ekipe programskih kot tehničnih ustvarjalcev in vseh, ki se odločijo za sodelovanje z nami.

na vrh