Menu

Kulinarični vitezi in Daniel Vezoja navdušili na BMM sredinem večeru

Sredin program festivala »Brežice, moje mesto« je postregel z izjemno uspešnim obiskom Lars&Sven burgers, ki so na brežiških ulicah že v popoldnevu postregli z raznovrstnimi burgerji in povzročili dolge, kulinarično obarvane vrste osrednje brežiške ulice. Gre za prvo dejanje Kuhne na ulci, ki bo svoja vrata znova odprla v jutrišnjem in sobotnem večeru, ko se bodo v parku pri Občini Brežice predstavili posavski kulinarični mojstri in šefi svetovnega kova, med njimi tudi Janez Bratovž (restavracija JB), Jure Tomič (Ošterija Debeluh) in številni drugi.

novica 296171 Custom

Za glasbeni desert pa je v sklopu sinočnjega festivalskega dogajanja poskrbel Daniel Vezoja. Glasbenik, ki prihaja iz Brežic, je v preteklem letu doma in na tujem navduševal z albumom Where The Light Resides, tokrat pa poskrbel za odličen sredin večer.

novica 296172 Custom

novica 296173 Custom

Medtem pa se Brežicam počasi, a vztrajno, približujejo pohodniki Marša v Bresce, ki so v sredinem jutru »odmarširali« iz Ljubljane, v jutrišnjem večeru pa bomo njihov prihod na cilj pozdravili na osrednjem festivalskem prizorišču. Pohodniki so danes zjutraj po obilnem zajtru odrinili iz Ivančne Gorice, kjer je za njih poskrbelo Turistično Društvo Krka.

novica 296174 Custom

Sicer pa festival Brežice, moje mesto že odšteva ure do glavnih dveh festivalskih dni. Že jutri bo tako na glavnem odru odru nastopila Nuša Derenda z gosti Terezo Kesovijo, Ditko in Omarjem Naberjem, v soboto pa bodo vse luči usmerjene v nastop Jana Plestenjaka in Prljavega Kazališta. Ob tem pa potekajo že tudi priprave na 7. Tek s Primožem Kozmusom, Škratjo Čarovnijo in nedeljski Summer Jam, na katerega prihaja tudi akustični Zverina Band.

FOTO: LUKA RUDMAN

Več o vsebinah v zvočnem zapisu Simona Potočar (odnosi z javnostmi BMM 2017)

Media

na vrh