Menu

Dan kruha, vina in salam 2019

Odlična vina, salame, siri, domač kruh in glasba v spremstvu harmonike že 5. leto zapored odpirajo vrata festivala Brežice, moje mesto in vabijo na grajsko dvorišče Posavskega muzeja Brežice.

Nič drugače ne bo niti letos, ko bomo 24. junija, na predpraznični večer, priča tudi razglasitvi zmagovalcev Županovega vina, izbrali bomo najboljši posavski kruh, zabavali pa nas bodo: Brigita Šuler, Vinko Šimek, Skupina Gadi, Brežiški Flosarji in Gasilski pihalni orkester Loče.

Posebni gost večera pa bo Lojze Ogorevc, ki bo s svojo avtorsko pesmijo "Bosonog naokrog" povabil na nedeljski pohod na Sv. Vid.

Vabljeni!

Preberi več...

BOSONOGI POHOD NA SV. VID Z LOJZETOM OGOREVCEM

Po lanskoletnem prvovrstnem bosonogem doživetju vas tudi letos vabimo na Sv. Vid v družbi promotorja zdravega načina življena, Lojzeta Ogorevca.  Pohod je primeren za vse generacije, saj bo potekal počasi, z ustreznimi navodili in blažilnimi pripomočki. Lojze Ogorevc pa bo poskrbel tudi za glasbeno spodbudo pohodnikom. Bosonoga hoja sicer blagodejno deluje pri težavah z glavoboli, glivičnimi vnetji, izravnava držo hrbtenice, dviguje raven imunskega sistema in pripomore k boljšemu splošnemu počutju.

Bosonogi pohod se bo pričel ob 9. uri na parkirišču za Petrolovim počivališčem na Čatežu (Motel).

Odvrzite čevlje in zakorakajte z nami.

Preberi več...

ŠKRATJA ČAROVNIJA

Škratja čarovnija letos gosti Romano Kranjčan, katere pesmi otroke razveseljujejo že desetletja; peli in rajali bomo tako na Murenčke, Hudo mravljico in druge melodije v parku pod krošnjami. Mednarodni otroški pevski festival Brežice bo s svojimi pevci in pevkami tudi letos gostoval pri Gvidu, pridružili pa se mu bodo tudi plesalci Plesnega društva Imani. Poskrbljeno bo tudi za ustvarjalne kotičke v družbi izkušenih animatork. Pridružite se nam.

Sobota, 29. junij 2019 | 9:00 - 12:00 | Park pri MC Brežice

Preberi več...

Elemental

Rock, soul, funk, reggae, a na prvem mestu hip hop zasedba Elemental bo s svojo eksplozivno energijo sklenila koncertno dogajanje festivala Brežice, moje mesto. Eden vodilnih in mnogokrat nagrajenih hrvaških bendov bo na čelu z Mirelo Priselac – Remi in Luko Tralićem – Shotom iz vas iztisnil še zadnje atome nepozabne sobotne noči. Si upate? Vstopnine ni!

Preberi več...

Gibonni

Po štirih letih se v Brežice ponovna vrača Gibonni, pravljica hrvaške pop scene, ki jo neizmerno radi poslušamo tudi na slovenskih tleh. “Ovo mi je škola”, “Mirakul”, “Žeđam”, “Činim pravu stvar”, “Judi, zviri i beštimje” in številni drugi hiti bodo v sobotnem večeru zavzeli osrednje brežiško prizorišče v izvedbi največjega Gibonnija. Vstopnine ni!

Preberi več...

Nika Zorjan

Sobotno glasbeno dogajanje na osrednjem prizorišču bo otvorila energična, mladostna in simpatično divja Nika Zorjan. Če je slučajno še niste spoznali na šovih Slovenija ima talent, Misija Evrovizija, se zaljubili v njena številna glasbena sodelovanja in popularne hite, vas 29. junija Nika čaka na odru festivala Brežice, moje mesto. Vstopnine ni!

Preberi več...

Manouche

Festivalsko dogajanje velikega odra bodo v petek, 28. junija, otvorili Manouche; humoristi nalezljivih melodij, mojstri kitarskih intervencij, virtuozi prodorne trobente in zmagovalci plesnih ritmov electro gypsy swinga.  Vstopnine ni!

BMM 2019 | 24.6.-30.6.2019 | www.bmm.si

Preberi več...

Festival Brežice, moje mesto najavil prvega izvajalca

Poslastica petkovega odra bo Siddharta, ena najuspešnejših domačih rock zasedb, ki že skoraj četrt stoletja bogati slovenski glasbeni prostor. Siddharta je na festivalu nastopila že leta 2017, njihov nastop pa je tedaj pospremila obilica dežja, kar pa ni zaustavilo večtisočglave zabave in dobre glasbe željne množice. Od zadnjega nastopa so izdali tudi že novi (osmi studijski)  album »Nomadi«, ki je izšel septembra 2018. Siddharta tokrat pride v paketu s soncem, če bo temu resnično tako, pa preverite kar v živo. Nepozabno bo z dežnikom ali brez! Vstopnine ni!

Novosti o festivalu spremljajte na www.bmm.si ter na družabnih omrežjih.

Preberi več...