Menu

TABU

Dogajanje na glavnem odru festivala Brežice, moje mesto bo v petek, 29. junija, otvorila domača zasedba Tabu, katero bo turneja ob 20-letnici glasbenega ustvarjanja pripeljala tudi na največji brežiški oder! Nanj se vračajo prvič po letu 2012 in prvič z vokalistko Evo Beus.

TABU Promo3 Small

Preberi več...

V Brežice prihaja skupina S.A.R.S.!

Brežiško sonce je prineslo vest o prvem nastopajočem na letošnjem festivalu Brežice, moje mesto. Eden od kar 3 (!!!) nastopajočih v sobotnem večeru (30.6.) je srbska zasedba S.A.R.S.! Smo pripravljeni na naaaajglasnejše prepevanje Lutke??

SARS 2017 photo by Vuk Nikezic Small

Preberi več...

Osmi tek s Primožem Kozmusom posvečen desetletnici osvojitve Olimpa

Brežiški tek s Primožem Kozmusom se je od prve izvedbe leta 2011 že trdno zasidral v repertoar festivala »Brežice, moje mesto«.

Po lanski rekordni izvedbi Primož tudi letos pričakuje, da bodo brežiške ulice tekači lepo napolnili na zanimivi mestni trasi.

Primožev tek tradicionalno obeležuje tudi pričetek dolgo pričakovanega poletja. Letos bo njegova prireditev potekala zadnjo junijsko soboto, 30. 6. 2018.

Ponovno bosta za odrasle organizirani dve tekaški preizkušnji – tek na 3,3 km in tek na 10 km. Na svoj račun bodo ponovno prišla tudi podjetja, ki lahko svojim zaposlenim z udeležbo na poslovnem teku trojk pripravijo zanimivo izkušnjo izven delovnega okolja.

Preberi več...

Festival "Brežice, moje mesto" je zaključen; Od deževno obarvane koncertne evforije do sončne kulinarike!

S Summer Jam-om ob reki Krki se je sinoči zaključilo letošnje znova nepozabno dogajanje festivala »Brežice, moje mesto«. Od 24. junija je namreč  posavsko mesto in okolico obiskalo preko 20.000 obiskovalcev, ki so lahko uživali na kar 10 različnih koncertnih dogodkih, na svoj račun pa so prišli tudi športniki in ljubitelji kulinarike. Odlični odzivi na festival prihajajo tako iz domačih Brežic kot tudi širom po Sloveniji in iz sosednje Hrvaške.

Dogajanje osrednjega koncertnega odra je bilo tudi tokrat v znamenju največjih izvajalcev regije. Niti petkovo deževje ni pokvarilo evforičnega nastopa Siddharte in zimzelenega koncerta Nuše Derende, ki je tokrat v goste povabila tri izjemne; Terezo Kesovijo, Ditko in Omarja Naberja, že v soboto pa sta pod vedrim brežiškim nebom več kot navdušila Jan Plestenjak in Prljavo Kazalište. Sicer so v vseh dneh festivala obiskovalci lahko prisluhnili tudi koncertnim nastopom Daniela Vezoje na sredinem odru v starem mestnem jedru, mladinsko obarvanima Alenke Kolman in The Plut Family v sklopu Škratje Čarovnije, ter domačim legendam Zverina bendu na nedeljskem Summer jam-u ob reki Krki. Na odru Gradu Brežice pa so letos na otvoritvenem Dnevu kruha, vina in salam nastopili Mladi Dolenjci ter DJ Boštjan (Petkova Pumpa).

Preberi več...

Niti sinočnje vreme ni prišlo do živega festivalu Brežice, moje mesto. Danes sončno naprej!

Kljub slabemu vremenu je bilo sinočnje dogajanje festivala »Brežice, moje mesto«, več kot uspešno. Ob tem se je organizator Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice na družabnem omrežju svojim obiskovalcem od blizu in daleč tudi iskreno zahvalil: »In potem ste prišli! Z dežniki, nasmejani, pozitivni, pripravljeni na noro zabavo, četudi na razmočeni travi. Na odru so vendarle stali izjemni izvajalci, za vogalom so kuhali izjemni kuharji in to ste znali postaviti pred gnilo vreme. Bili ste najboljša publika, kot tudi tolikokrat do sedaj.« Nuša Derenda, Tereza Kesovija, Ditka, Omar Naber in Siddharta so namreč sinoči povzročili pravo deževno norijo sredi Brežic, ki se nadaljuje tudi danes! V dopoldanskem delu programa je že na sporedu Škratja Čarovnija, od 17. ure dalje pa na glavnem prizorišču vabi Kuhna na ulci, ki danes gosti Janeza Bratovža (Restavracija JB), Jureta Tomiča (Ošterija Debeluh), japonsko kuhinjo Nonbiri, Galerijo okusov, Surf Institute ter Keltis vinarstvo in koktejl bar. Že 7. zapored pa se bo zgodil tudi Tek s Primožem Kozmusom, sledi pa dvojna glasbena poslastica večera – Jan Plestenjak in Prljavo Kazalište. Več o današnjem in jutrišnjem programu si oglejte na www.bmm.si. Vstopnine ni.

Preberi več...

V Brežicah nocoj Siddharta, Nuša Derenda, Tereza Kesovija, Ditka in Omar Naber

Vroč poletni dan se obeta tudi v Brežicah, a ne le zaradi visokih temperatur! Še nekaj ur in festival »Brežice, moje mesto« bo danes in jutri zaživel tudi v okviru največjega posavskega koncertnega prizorišča. Festivalsko koncertno  dogajanje velikega odra bo namreč nocoj ob 21. uri otvorila Nuša Derenda, kateri se bodo v nadaljevanju večera pridružili tudi številni imenitni gosti. Fantastična Ditka, očarljivi Omar Naber in ena največjih izvajalk regije Tereza Kesovija. Skupaj so pripravili izjemen večer zimzelenih popevk in avtorskih skladb, v nadaljevanju večera pa bodo Brežice končno zavzeli tudi Siddharta. Za številne največja slovenska zasedba vseh časov bo torej z novimi in starimi hiti poskrbela za prvovrsten festivalski večer, na katerega ste vabljeni že prav kmalu.

Preberi več...

Kulinarični vitezi in Daniel Vezoja navdušili na BMM sredinem večeru

Sredin program festivala »Brežice, moje mesto« je postregel z izjemno uspešnim obiskom Lars&Sven burgers, ki so na brežiških ulicah že v popoldnevu postregli z raznovrstnimi burgerji in povzročili dolge, kulinarično obarvane vrste osrednje brežiške ulice. Gre za prvo dejanje Kuhne na ulci, ki bo svoja vrata znova odprla v jutrišnjem in sobotnem večeru, ko se bodo v parku pri Občini Brežice predstavili posavski kulinarični mojstri in šefi svetovnega kova, med njimi tudi Janez Bratovž (restavracija JB), Jure Tomič (Ošterija Debeluh) in številni drugi.

Preberi več...