Menu

Z Dnevom kruha, vina in salam pričeli festival Brežice, moje mesto

Organizatorji festivala Brežice, moje mesto so letošnje dogajanje začeli več kot uspešno, saj je prelep poletni dan in pestro glasbeno ter kulinarično dogajanje na brežiško grajsko dvorišče sinoči privabilo okoli dva tisoč obiskovalcev. Glasbeno dogajanje so otvorili Brežiški flosarji, nadaljevali pa Gasilski pihalni orkester Loče, skupina Gadi, Lojze Ogorevc ter Brigita Šuler, dogodek je povezovala Erika Kralj. Tradicionalni "Dan kruha, vina in salam", ki se že vrsto let odvija na praznični predvečer, so obogatila številna turistična in vinogradniška društva ter lokalni ponudniki, ki so na stojnice povabili z najboljšimi salamami, sirom, lokalno vinsko pridelavo ... Tekom popoldneva se je odvijalo tudi tekmovanje za najboljši festivalski kruh, kjer so letos izbirali med rekordnim številom prijavljenih kruhov, oddanih je bilo namreč kar 55 slastnih hlebcev. V kategoriji beli kruh je slavila Marija Šepetavc iz Župelevca, v kategoriji kruh posebnih vrst pa Tatjana Kramer iz Kapel. Podelili so tudi skulpture za Županovo vino 2019, kjer je v kategoriji CVIČEK PTP zmagal Miran Skočaj iz Cerkelj ob Krki, v kategoriji BIZELJČAN PTP pa Martina Matjašič iz Sromelj. Branko Varlec iz Pišec je v letošnjem letu pridelal sauvignon, ki je postal »izbrano županovo vino«.

Preberi več...

9. brežiški tek s Primožem Kozmusom

Brežiški tek s Primožem Kozmusom velja za naj tekaško prireditev v Posavju. Poteka v okviru tradicionalne prireditve Brežice, moje mesto, največjega festivala v Posavju. Tek je namenjen vsem generacijam, na prireditvi pa so organizirana 4 tekmovanja: tek na 10,5 km, rekreativni tek (3,5 km), poslovni tek trojk ter tek za otroke. Prireditev v okviru festivala krasi tudi bogat program. Pred preizkušnjo se tekači in njihovi spremljevalci lahko sprostijo na kuhinji na prostem, po teku pa jih bodo znova zabavale vrhunske glasbene skupine. Osrednji zvezdnik letošnjega glavnega odra bo letos hrvaški superzvezdnik Gibonni.

Preberi več...

VABILO NA OCENJEVANJE V PEKI KRUHA

Tudi letošnje leto bo uvodni dan festivala Brežice, moje mesto otvoritveni dogodek pod nazivom Dan kruha, vina in salam, ki je namenjen predvsem povezovanju turističnih društev, vinogradniških društev ter salamarjev, ki s svojim delom in ponudbo prispevajo k pomembnim turističnim produktom ter sooblikujejo okus turizma občine Brežice.

Preberi več...

RAZVELJAVITEV JAVNEGA POVABILA za izvedbo dodatne ponudbe na prostem v okviru festivala »Brežice, moje mesto« 2019 (kokice, sladkorna pena, baloni, street art in podobno,…)

Na spletni strani www.zptm.si/obvestila in www.bmm.si je bilo dne 14. 5. 2019 objavljeno javno povabilo za izvedbo dodatne ponudbe na prostem v okviru festivala »Brežice, moje mesto« 2019 (kokice, sladkorna pena, baloni, street art in podobno,…), katerega rok prijave je bil do 30. 5. 2019 do 13ih.

Obveščamo vas, da je razpis razveljavljen, zaradi nepopolne razpisne dokumentacije objavljene na spletni strani.  

Novo javno povabilo je objavljeno dne, 30. 5. 2019, rok prijave je do 11. 6. 2019 do 13ih.

POVEZAVAVA NA JAVNO POVABILO

Preberi več...

Nušin večer z gosti

Nuša Derenda bo tudi letos gostiteljica svojega BMM večera, natančneje festivalske srede, na oder katere je letos povabila dva gospoda in eno energično gospodično.
Pridružuje se ji drzna, divja in simpatična Alya AlyaMusic; legenda slovenske glasbe, neponovljivi in prvovrstni Aleksander Mežek; ter igralec, voditelj, komik, imitator, pevec in Brežičan Klemen Slakonja!

Vabljeni!

Lokacija: Mestno jedro, Brežice

VSTOPNINE NI!

Preberi več...

Dan kruha, vina in salam 2019

Odlična vina, salame, siri, domač kruh in glasba v spremstvu harmonike že 5. leto zapored odpirajo vrata festivala Brežice, moje mesto in vabijo na grajsko dvorišče Posavskega muzeja Brežice.

Nič drugače ne bo niti letos, ko bomo 24. junija, na predpraznični večer, priča tudi razglasitvi zmagovalcev Županovega vina, izbrali bomo najboljši posavski kruh, zabavali pa nas bodo: Brigita Šuler, Vinko Šimek, Skupina Gadi, Brežiški Flosarji in Gasilski pihalni orkester Loče.

Posebni gost večera pa bo Lojze Ogorevc, ki bo s svojo avtorsko pesmijo "Bosonog naokrog" povabil na nedeljski pohod na Sv. Vid.

Vabljeni!

Preberi več...

BOSONOGI POHOD NA SV. VID Z LOJZETOM OGOREVCEM

Po lanskoletnem prvovrstnem bosonogem doživetju vas tudi letos vabimo na Sv. Vid v družbi promotorja zdravega načina življena, Lojzeta Ogorevca.  Pohod je primeren za vse generacije, saj bo potekal počasi, z ustreznimi navodili in blažilnimi pripomočki. Lojze Ogorevc pa bo poskrbel tudi za glasbeno spodbudo pohodnikom. Bosonoga hoja sicer blagodejno deluje pri težavah z glavoboli, glivičnimi vnetji, izravnava držo hrbtenice, dviguje raven imunskega sistema in pripomore k boljšemu splošnemu počutju.

Bosonogi pohod se bo pričel ob 9. uri na parkirišču za Petrolovim počivališčem na Čatežu (Motel).

Odvrzite čevlje in zakorakajte z nami.

Preberi več...

ŠKRATJA ČAROVNIJA

Škratja čarovnija letos gosti Romano Krajnčan, katere pesmi otroke razveseljujejo že desetletja; peli in rajali bomo tako na Murenčke, Hudo mravljico in druge melodije v parku pod krošnjami. Mednarodni otroški pevski festival Brežice bo s svojimi pevci in pevkami tudi letos gostoval pri Gvidu, pridružili pa se mu bodo tudi plesalci Plesnega društva Imani. Poskrbljeno bo tudi za ustvarjalne kotičke v družbi izkušenih animatork. Pridružite se nam.

Sobota, 29. junij 2019 | 9:00 - 12:00 | Park pri MC Brežice

Preberi več...